tiistai 20. syyskuuta 2016

Ihmettelyä

En ole hetkeen kirjoitellut, mutta tänne kuuluu ihan hyvää. Mulla alkoi opiskelut muutama viikko sitten ja päivät onkin olleet kaikkea uutta täynnä, kun on ollut koulutehtäviä ja uusia asioita mielessä. Oon tykännyt tosi paljon olla koulussa, se on ollut ihanaa vaihtelua töille eikä kouluun meno ole kaduttanut yhtään. Opettajalle kerroin raskaudesta ensimmäisellä viikolla ja hän suhtautui tosi kivasti. Sanoi, että ihan turhaa jännitin kertoa ja onnitteli, kyseli miten oon voinut. Tuli tosi hyvä mieli siitä. Kerroin ihan suoraa, että vauvaa on meille toivottu pitemmän aikaa ja hoidoissa käytiin ja että sitten päätin hakea kouluun, kun tuntui ettei voi loputtomiin vain elää niin, että jos kohta vaikka oonkin raskaana. Sen jälkeen kerroin myös meidän luokkalaisille raskaudesta ja kaikki mua ihanasti onnittelivat.

Täällä elellään nyt raskausviikkoa 18. Pahoinvointi on vähän hellittänyt, mutta ei ole loppunut kokonaan. Oksentelen edelleen päivittäin yleensä yhdestä kahteen kertaan. Viimeiset kaksi viikkoa on ollut myös päänsärkyä tosi monena päivänä, josta soittelin neuvolaankin maanantaina. Muuten on mennyt ihan hyvin. Neuvolalääkäri oli pari viikkoa sitten ja siellä kaikki oli kunnossa. Hb on mulla vain ollut matala, jonka vuoksi oon ottanut rautaa.

Maha on viimeisinä viikkoina plumpsahtanut enemmän esiin. Sisko sanoi juuri tänään, että se näkyy jo ihan selvästi ja kyllä se omaankin silmään ihan pieneltä vauvamahalta nyt näyttää. :) Äiti ja täti on sanoneet, että mulle tulee varmaan tosi iso maha, kun on nyt jo niin iso. Miehen äiti taas on koko ajan epäillyt, että meille tulisi poika ja nyt on myös sanonut, että mulla on ihan selvä poikamahakin. Moni muukin sukulainen on arvaillut vauvaa pojaksi. Liikkeitä tunsin ensimmäisen kerran kolmisen viikkoa sitten. Ne tuntuu sellaisilta kutitteluilta ja aina välillä tuntuu siltä, kun joku hipaisisi vatsan "seinämää" sisältä päin. Doppler on ollut tosi hyvä ostos, vauvaa on ollut ihana aina välillä kuunnella. Se rauhoittaa mieltä. Rakenne-ultraan on aikaa kolmisen viikkoa. :) 


Rv 17+1


   

10 kommenttia:

 1. Ihana lukea hyviä kuulumisia <3
  Hyvän kokoinen masukin jo sulla ;)
  Tsemppiä koulunkäyntiin!
  Eikö olekin ihanaa kun tuntee vauvan liikkeet!? Tosin meidän bebenautti potkii välillä niin, että jo ihan sattuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa myös kertoa välillä hyviäkin uutisia! <3
   Joo kyllä tää aika ihana pömppis alkaa olla. :) Varsinkin ihonmyötäsillä paidoilla se näkyy tosi hyvin, joidenkin löysien vaatteiden alle jää ehkä vähän piiloon.
   Ja kiitos! Sitä kyllä tarvitaan, on noiden tehtävien tekeminen aika outoa näin, kun on viimeksi ollut koulussa 10 vuotta sitten. :D
   On ihania noi liikkeet. Kyllä siinä hymyilytti, kun ne ensimmäisen kerran tunsi. :) Muistatko muuten, että koska teillä alkoi liikkeet tuntumaan vatsan päälle? Meillä ei vielä tunnu. Teillä alkaakin laskettu-aika olla jo aika lähellä <3 jännittääkö sua synnytys? Tsemppiä loppuviikoille. :)

   Poista
  2. Hmm..mikähän viikko se oli kun ne liikkeet tuntu ulospäin...Jotenkin tuli mieleen rv 23, mutten yhtään tiedä, oliko toi sillon vai tapahtuiko sillon jotain muuta mikä jäänyt mieleen :D
   Vielä 8 viikkoa LA:n aikaa. Mutta kyllä jo alkaa vähän jännittää. Pitääkin siitä kirjoitella joku päivä :)

   Poista
  3. Äkkiä unohtuu kyllä jotkut asiat, kun tässä on koko ajan niin paljon kaikkea mielessä. :) Voi kyl hyvin olla, että se on ollut niillä paikkeilla. Ainakin mitä oon lukenut niin monella on tässä puolen välin korvilla alkanut kädellekin tuntumaan. :)

   Poista
 2. No on kyllä kieltämättä aika iso vatsa tässä vaiheessa. :) Minunkin oli tarkoitus mennä opiskelemaan, mutta kun aloitettiin yrittäminen, niin en viitsinyt. Hyvin olisin ehtinyt valmistua siinä välissä. Äitiyslomani alkoi sinä päivänä kun tuli täyteen 5 vuotta yrityksen aloittamisesta. Ärsytti kun elettiin niin monta vuotta sitku-elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymärrän hyvin, ettet viitsinyt. Onhan se kuitenkin iso päätös aloittaa opiskelut, kyllä sitä munkin piti aikani miettiä, että onko nyt järkevää vai ei.
   Ei tota vatsankasvua osaa muuten sillain itse ajatella, että onko iso vai ei. Nyt se kyllä taitaa näyttää jo ihan vauvamahalta, eikä vaan lihomiselta, miltä näytti alkuun. :D Aamuisin se on vielä pienempi, mutta iltaa kohden jo aika pötsi. :)

   Poista
 3. Ihan hulluja noi poikamahat ja tyttömahat :D Jotain legengaa ne ovat, niin monta kertaa mennyt ennustus mahojen perusteella pieleen.

  VastaaPoista
 4. Mitä teille nyt kuuluu? ��

  VastaaPoista
 5. Moikka! Mitäs sinulle kuuluu? Ajattelin kysellä kun et ole pitkään aikaan päivitellyt mitään �� Meillä on se tilanne, että saimme 9 hedelmöittynyttä alkiota ekasta ICSI:stä ja huomenna on eka alkion siirto, jaiks vihdoin jotain tapahtuu! Terv. BlackCat

  VastaaPoista
 6. Mitä sinne kuuluu?

  VastaaPoista