torstai 18. helmikuuta 2016

Aukiolotutkimuksesta ja ultrasta

Nyt vasta ehdin kertomaan tiistaista. Miehen piti tulla mukaan, mutta sillä venyikin yövuoro niin pitkäksi, ettei ehtinyt, mutta sisko onneksi pääsi mukaani. Oli kiva, kun ei tarvinnut yksin mennä, ei jännittänyt ehkä ihan niin pahasti. Lääkäri oli eri kuin viimeksi, mutta mukava hänkin. Ensin hän kävi meidän tilanteen siinä nopeasti läpi ja sitten sainkin jo riisua pöksyt ja käydä pöydälle. Lääkäri heti kysyikin, että jännittääkö mua ja olenko ottanut särkylääkettä.

Ultralla katsottiin ensin ja lääkäri totesikin heti nähtyään vasemman puolen, että siellä oli jo hyvän kokoinen rakkula. 15mm. Muita ei näkynyt. Sitten tehtiin tutkimus. Lääkäri ihmetteli pariin kertaan tutkimuksen aikana, että oon kyllä tosi rauhallinen ja sitten totesikin, että mulla taitaa olla korkea kipukynnys, kun niin hyvin pärjään. Inhottavalta ja epämukavaltahan se tuntui, mutta ei ollut kovaa kipua, sellaista etteikö sitä olisi kestänyt. Pari kertaa taisin vähän irvistää. Molemmat johtimet oli auki ja kohtu näytti terveeltä. Huokaistiin siskon kanssa molemmat vaan helpotuksesta, kun lääkäri sanoi, että "ja niin on oikeakin puoli auki".

Lääkäri kirjoitti reseptin Pregnylille, jonka pistin tänään töiden jälkeen. Pistämistä harjoteltiin hoitajan kanssa. Onnistuin saamaan toisesta ampullasta pienen haavan sormeen, mutta muuten meni hyvin. Se itse pistosvaihe oli kaikista jännin, että uskalsi pistää sen piikin tuohon mahamakkaraan. :D Vähän on pistellyt mahaa koko illan sen jälkeen.

Huomenna on sitten inssi, jaiks! Lääkäri sanoi, että huomenna on juuri hyvä ajankohta tehdä se, kun rakkula on niin hyvän kokoinen jo. Meistä otetut labrat hän katsoi myös ja kaikki olivat normaalit eli selittävää syytä ei löytynyt niistäkään, miksi raskaus ei ole alkanut.

Jos kaikki vaan menee huomenna hyvin, niin sitten onkin jännittävät kaksi viikkoa edessä. :)3 kommenttia:

 1. Kirvelikö sulla tuo Pregni pistettäessä? Toi ihon lävistys on niin inha vaihe!
  Tsemppiä Inssiin! <3

  VastaaPoista
 2. Ihan vähän ehkä kirveli, mutta ei paljoa. Tuliko sulla se pistospaikka kipeäksi? Mulla ei oo tullut. Kiitos! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla ensimmäisten Pregnylien jälkeen sitä pistopaikkaa painaessa vähän tuntui ikävältä, muttei se nyt kauhean kipeä ollut onneksi. Enemmän se kirvely oli ikävää pistettäessä ja 10 min sen jälkeen :/

   Poista