lauantai 6. helmikuuta 2016

Ensimmäinen käynti polilla

Torstaina vihdoin koitti se päivä jota oltiin odotettu. Lääkäri oli onneksi tosi mukava. Ensin käytiin esitietolomakkeet läpi ja miehen viimesyksyisen siemennestenäytteen tulokset myös. Sitten tutkittiin ja ultrattiin. Lääkäri tosi kivasti selitti mitä siellä ultrassa näkyi ja sanoi, että täältä selvästi näkee, että olen ovuloinut tässä kierrossa ja että loppukierto on meneillään.

Olin ihan puulla päähän lyöty, kun ultrauksen jälkeen lääkäri ehdotti, että seuraavaan kiertoon voitaisiin tehdä munajohtimienaukiolotutkimus ja sitten jos johtimet on auki, niin samaan kiertoon koitetaan tehdä ensimmäinen inseminaatio! Olin ihan varautunut siihen, että nyt ensin tutkitaan ja ehkä koitetaan vielä jollain lääkkeellä ensin muutama kuukausi ja ehkä sitten jossain vaiheessa pääsisi insseihin.

Tosi paljon tuli uutta asiaa ja jännittää, että kuinkahan nyt osataan kaikki tehdä ja muistaa. Kaikenkaikkiaan olo on todella helpottunut, ihan kuin olisi pudonnut taakka harteilta ja kivi sydämeltä, kun ei tarvii enää kahdestaan tätä yritystä jatkaa ja jaksaa. Viime päivinä on ollut ihan sellainen olo, että mun tekis mieli vaan itkeä ilosta, kun oon niin ilonen siitä, että meillekin tapahtuu vihdoin jotain hyvää, kun nyt näin nopealla tahdilla lähti asiat menemään eteenpäin.

Kuukautisen pitäisi alkaa tänä viikonloppuna tai alkuviikosta. Silloin pitää heti soittaa hoitajalle ja varata aikaa siihen munajohtimienaukiolotutkimukseen. Sitten pitää käydä kierron päivinä 2-5 verikokeissa (miehen myös tässä lähiaikoina) jonka jälkeen syön kp 3-7 Letrozolia tai kp 5-9. Riippuen siitä milloin ehdin labraan, vasta verikokeiden jälkeen saan alkaa syödä tota lääkettä. Sillä sitten tuetaan ovulaatiota, vaikka se mulla luultavasti tapahtuukin. Tutkimuksessa katsotaan ovulaation tilannetta ja jos johtimet on auki, päätetään milloin inseminaatio tehdään. Tarvittaessa ultrataan vielä siinä välissä.

Lääkärin jälkeen käytiin vielä hoitajalla, joka laittoin lähetteen labraan ja antoi muutenkin ohjeita. Saa nyt nähdä miten nää kaikki asiat menee, koska menkat alkaa ja osuuko ovulaatio juuri viikonlopulle. Varmaan eniten jännittää tuo aukiolotutkimus, että onko ne mulla auki.

2 kommenttia:

  1. Siitä se lähtee! :) Nyt vaan peukut pystyyn, että tärppää pian :)

    VastaaPoista
  2. Joo sepä se! Nyt ollaan aika monen kaverin ja sukulaisen kanssa puhuttu tästä ja monet peukut (ja varpaat) on meille pystyssä. :) Toivottavasti ei tarvisi rankempiin hoitoihin mennä. Toivon samaa myös teille.

    VastaaPoista