perjantai 13. toukokuuta 2016

Ivf - Suunnittelukäynti

Suunnittelukäynti oli viime viikon maanantaina, jonne mentiin miehen kanssa yhdessä. Silloin oli kp 12 menossa, eikä ultrassa näkynyt yhtään johtofollikkelia eli nyt näyttäisi olevan ovuloimaton kierto menossa. Limakalvon paksuutta en huomannut kysyä.

Suunnitelmana olisi tehdä IVF- hoito lyhyellä kaavalla. Seuraavien kuukautisten alkaessa soitan polille ja varaan ajan ultraan. Kp 2 aloitan Gonal-f pistokset (150IU iltaisin). Viiden tai kuuden pistoksen jälkeen ultrataan ja kp 7 rinnalle tulee Orgalutran pistokset. Punktio on touko-kesäkuun vaihteessa. Lääkäri kertoi riskeistä eli lähinnä hyperstimulaatiosta ja varoitteli, että jos hyperstimulaatio uhkaa, saatetaan pakastaa kaikki alkiot eikä tehdä tuoresiirtoa. Toivottavasti näin ei käy, koska muuten ensimmäinen siirto menee johonkin syksylle, koska poli on heinäkuun kiinni. Lääkäri sanoi, että mun munasarjat näyttäisi siltä, ettei suurta riskiä hyperille ole, mutta ainahan se on silti mahdollista.

Hoitajalla vielä harjoiteltiin pistämistä. Gonal-f:n kynä ei mun mielestä ollut niin kiva mitä puregonin ja orgalutran täytyykin pistää sitten 45 asteen kulmassa, eikä kohtisuoraa. Vielä ei olla haettu lääkkeitä eli hinnoista en osaa sanoa mitään. Pistokset pitäisi tehdä samaan aikaan joka päivä, puolen tunnin heitto on kuulemma ihan maksimi. Ensi viikolla mulla on heti kolme iltavuoroa, että saas nähdä mihin vessaan pitää mennä piiloon pistämään. :D Toivottavasti niitä ei tarvitse säilyttää jääkaapissa, muuten varmaan tarvitsee piilottaa ne johonkin eväsrasiaan. :D

Tänään on menossa kp23 ja ainakin kaksi päivää on ollut mahakipeä ihan niinkuin olisi menkat. Vähän kyllä jännittää, että koskahan ne alkaa ja mille päiville kiertopäivät sitten osuu.

4 kommenttia:

 1. Voi miten jännää :) Toivottavasti hyperiä ei tule ja saatte tästä jo vihdoin vauvan aluille. Kirjoitinkin jo kaksplussalle, mutta täällä odotellaan vieläkin biopsiaan :( Ihan hanurista... On alkanut kirkastumaan sekin, että jos biopsiasta saadaan siittiöitä, niin silti jono on puoli vuotta, joten hoidot alkaa aikaisintaan vuoden vaihteessa... Argh!!
  Hurjasti tsemppiä ekaan IVF:ään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 On kyllä ollut vieläkin piinaavampaa mitä ennen tämä menkkojen odotus, koko ajan toivoo, että ne alkaisi ja pääsisi soittamaan hoitajalle. On tässä kyllä vielä monta mutkaa ennen kuin päästään edes sinne siirtoon, täytyy vaan toivoa, että kaikki menis nyt hyvin.

   Luin sun kirjotuksen ja on kyllä varmaan tosi turhauttavaa tuo odottaminen. Mun mielestä teidän pitäisi päästä siihen ivf-jonoon nyt heti! Epäreilua, että joudutte siihenkin odottamaan sitten uudestaan tämän jälkeen. :/ Ei voi muuta kun malttia ja pitkiä hermoja teille toivoa tuohon odotukseen. <3

   Toivottavasti me molemmat saadaan vielä vauvat ja tämä odotus palkitaan lopulta. Voidaan vuosien päästä muistella näitä aikoja ja olla ylpeitä itsestämme miten ollaan jaksettu rankat ajat. Siihen täytyy vaan jaksaa uskoa, että kaikki päättyy vielä hyvin niin kauan kun toivoa tässä asiassa on. <3

   Poista
 2. Täällä jännätään myös mukana! Ja peukut on pystyssä <3

  VastaaPoista