sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Raskausuutisia töissä

Töissä on taas tullut raskausuutisia. Tästä ei ole kauankaan aikaa kun työkaveri valitteli huonoa oloa. Meillä oli siihen aikaan juuri ollut kunnon oksennustauti-aalto työpaikalla, niin sen kummemmin mitään muuta edes miettimättä, pohdin ääneen, että "et kai vaan oo siihen mahatautiin tulossa". Niin työkaveri vastasi siihen, että "no tämä on semmonen yhdeksän kuukauden mahatauti, tai ei sitä oikeestaan ole enää kuin 7 kuukautta jäljellä." Sain sitten jollain ihmeellä puristettua itsestäni onnittelut, johon hän vastasi, että "kiitos...kai". Ilmeisesti ei siis ollut suunniteltu juttu.
Mulla oli silloin juuri alkaneet menkat viimeisen inseminaation jälkeen.

Toinen työkaveri jää kohta äitiyslomalle ja juuri kuulin, että meidän esimies, joka on nyt ollut jonkin aikaa toisissa työtehtävissä, oli käynyt toimistolla esittelemässä vauvamahaansa. Todella koomista. Oon kaikenaikaa odottanut tämän pomon palaavan meille takaisin, koska hän on ollut kaikista paras esimies, mitä mulla on koskaan ollut. Nyt hänkin saa vauvan. Raskaana olevat työkaveri on kaikista pahinta, niitä kun ei pääse pakoon millään.

Onkohan tästä puoltakaan vuotta aikaa, kun yksi työkaveri vaan heitti, että "ja sinä oot ihan varmaan seuraava!" Tarkoitti seuraavaa raskaana olevaa meillä töissä. No enpä ollut. Ainakin 4 työkaveria on raskautunut sen jälkeen. Tuntuu siltä, kuin istuisi jossain labran odotustilassa odottamassa, kädessä vuoronumero jota ei koskaan tule.

Kuitenkin. Mieliala on tällä hetkellä ihan hyvä ja sellainen tyyni, mutta innostunut. Jännittää kyllä ihan todella paljon tuo huominen käynti, voi jestas! Mieskin sanoi tänään, että on ihan hyvällä mielellä, kun on nuo ivf:t alkamassa. Oon tässä viime päivät lueskellut kaikkia lapsettomuusblogeja läpi ja miettinyt samalla, että mitenköhän meillä mahtaa nuo hoidot mennä.

4 kommenttia:

 1. Tutun kuuloisia juttuja! Työkaverien raskaudet ovat siitä pahimpia, että joutuu seuraamaan päivittäin raskausmahan kasvua ja kuuntelemaan muiden työkavereiden kysymyksiä ja kommentteja kyseisen henkilön raskausvoinnista ym. Ja sittenhän vauvaa tullaa esittelemään töihin jne. Toivon mukaan teidän kohdalla ivf-hoidot sujuvat ja tuovat toivotun lopputuloksen. Kyllähän ne suurimmalla osalla toimivat, joten mahdollisuudet ovat hyvät! Eli onnea matkaan ja toiveikasta mieltä matkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no niinpä! Yhden raskaana olevan kuulumisiahan saatetaan puhua helposti vaikka koko ruokatauonkin ajan läpi, kun puheet rönsyilee samalla toisten perheellisten kokemuksiin. Sitten istut siinä ja yrität esittää kiinnostunutta, kun et muutakaan voi. Se on tosi raskasta.
   Kuinkahan moniin vauvalahjarahakeräyksiinkin oon jo osallistunut tässä meidän yritysaikana.. Puh :D

   Kiitos paljon! Se on kyllä lohduttavaa, että suurinosa saa niistä avun. :) Hyvää mieltä ja onnea toivon myös teille! :)

   Poista
  2. Tuli mieleen, että olisi kyllä reilua kun töissä kerättäisiin rahaa myös ihmisten lapsettomuushoitoihin :)

   Poista
 2. Aivan, miksi niille onnekkaille onnellisille tuleville äideille pitää kerätä rahaa ja lahjoja ja lapseton saa sivusta vain katsoa...meillehän päin vastoin pitäisi kerätä rahaa ja kukkia ja järjestää pullakahveja tueksi suruumme ja kalliisiin hoitoihimme! ;) No ei, toki on äidille kivaa että häntä juhlitaan. Mutta ihan oikeasti joskus ärsyttää se, että lapsiperheitä ja raskautuneita niin pidetään etusijalla kaikessa, lomatoiveissa ja ties missä, kerätään lahjoja jne... Kateellinen olen. Toivotaan parasta ja onnea teille ja meille hoitoihin! Kerrothan miten klinikalla meni!:) T. toinen, joka käy huomenna IVF-suunnittelussa :)

  VastaaPoista