tiistai 21. kesäkuuta 2016

Viime viikkojen kuulumisia..

Kaikki ei tosiaan ole mennyt ihan niinkuin elokuvissa. Täällä kirjoitinkin päivää ennen punktiota, että olo oli tukalan puoleinen punktiota edeltävänä viikonloppuna. Maanantaina heräsin aamusta mahakipuihin ja koko aamun tuijotin vain kelloa, että milloin on aika lähteä polille, kun mahaa kivisti niin paljon. Polilla pääsin onneksi pian pötköttelemään ja hoitaja toi kipulääkkeen, joka vei isoimman kivun pois. Sitten odoteltiin meidän vuoroa punktioon. Odotellessa hoitaja laittoi kanyylin. Punktiossa tosiaan sitten huomattiin, että kaikki isoimmat rakkulat oli ehtineet karata ja enää pieniä oli vain jäljillä ja vatsaontelossa oli paljon nestettä. Toimenpide teki tosi kipeää, kipulääkettä lisättiin kerran, jonka jälkeen loppu ei ollut enää niin kamalaa onnneksi. 3 solua sieltä lopulta saatiin ja lääkäri punktoi myös nesteen pois. Kyllä mulla lopuksi itku pääsi, olin niin pettynyt, että kävi noin ja olin ollut niin kipeä. Hoitaja laittoi tipassa heti lääkettä, kun pääsin takaisin pedille. Siitä alkoikin sitten jännittäminen, että päästäänkö siirtoon. Koko ajan vaan toivottiin, että kumpa niistä nyt edes yksi alkio saataisiin, olisi niin harmittanut, jos tuon kaiken kärsimyksen jälkeen ei olisi siirtoon päästy. Soittoa ei onneksi kuulunut ja torstaina menin siirtoon. Mies ei päässyt silloin mukaan, kun oli töissä. Siirto ei onneksi sattunut ollenkaan! Lääkäri kertoi heti, että yksi hyvä alkio saatiin. Kaksi muuta solua ei olleet kypsiä. Alkio näkyi ultrassa valkoisena pienenä pisteenä. Pakkaseen ei saatu mitään. Siitä alkoikin sitten todelliset piinapäivät.

Vatsa oli ollut punktiosta arka edelleen, mutta yhtäkkiä viime viikolla alkoi tosi kovat vatsakivut, kun oltiin kotona. Lähdettiin autolla ensiapuun, mutta matkalla kivut vaan yltyivät, niin soitettiin ambulanssi, jolla menin loppumatkan sairaalaan. Suurin epäilys oli, että munasarja olisi kiertynyt. Vatsakipu oli kovempaa oikealla puolella vatsaa. Koko ilta ja seuraava yö meni kipujen takia kärvistellessä, lääkkeet auttoi aina pariksi tuntia. En saanut syödä enkä juoda mitään, koska oli uhkana joutua leikkaukseen. Kivut alkoi onneksi viimein seuraavana aamuna hellittää ja ultrassa sitten todettiin, että munasarjakysta oli revennyt tai puhjennut. Sitten sain syödä ja vielä yhden vuorokauden tilannetta seurattiin. Gyne sanoi, että vaivaa voi olla parikin viikkoa. Vatsa onkin ollut edelleen vähän kipeä ja turvoksissa.

Tänään eletään kiertopäivää 28 ja testipäivä on ylihuomenna.

6 kommenttia:

 1. Tärppäsikö ekasta alkion siirrosta?

  VastaaPoista
 2. Mihin katosit? Miten eka siirto meni, tuliko toivottu lopputulos? ��

  VastaaPoista
 3. Hei! Olen seuraillut blogiasi, mutten kommentoinut kertaakaan. Nyt on kuitenkin jo kysyttävä mitä kuuluu, kun blogisi on ollut hiljaa jo jonkin aikaa.

  Onko hiljaisuudelle jokin ikävämpi syy, vaiko vain kiireet ja kesä?

  T. Myös lapsettomuuden polkua kulkeva

  VastaaPoista
 4. Moi! Olen jo pitkään käynyt kurkkimassa josko olisit kirjoitellut kuulumisia. Mitrn voit ja mitä kuuluu?

  VastaaPoista