torstai 17. maaliskuuta 2016

Toinen inseminaatio

Inseminaatio tehtiin eilen. Lääkäri oli tällä kertaa uusi meille. Sanoi siemennesteen olleen huonompi, kuin viime kerralla. Kyselin, että oliko tulos kuitenkin vielä normaali ja hyvä, niin lääkäri sanoi, että oli ja että viimeksi kun se oli niin hyvä niin siihen nähden oli huonompi.Limakalvo oli onneksi paksuuntunut, se oli melkein 9mm. Johtofollikkelit olivat kasvaneet lisää, vasemmalla puolella oli siis kaksi aivan vierekkäin, toinen 18mm ja toinen 20mm ja lääkäri sanoi, että niiden vieressä oli kolmaskin, mutta se ei ollut aivan pyöreä vaan enemmän littanan mallinen. Sen kokoa hän ei maininnut.

Lääkäri sanoi, että jos tästä kierrosta ei tärppää niin viimeiseen inssiin vaihtuu letrozolin tilalle puregon, johon sain jo reseptin ja hoitajalta pistostarvikkeita. Lääkäri jo varoitteli, että joskus saatetaan joutua hoito pysäyttämään, jos johtofollikkeleita kypsyy liikaa. Sanoi, että mulla reagoi kroppa tosi herkästi tuohon bemfolaan. Varmaan siksi jo etukäteen siitä varoitteli.

Testipäivä olisi sitten 30.3 eli nyt taas varrotaan. Inseminaatio meni hyvin, parissa kohtaa tuntui sellaista paineen tunnetta/vihlontaa. Koko loppupäivän ja illan oli maha aika kipeä, varsinkin käveleminen teki tukalaa. Tällaista ei ollut viimeksi. Mietin, että voisiko se johtua siitä, että viimeksi pistin pregnylin päivää ennen inssiä ja nyt lääkäri käski pistämään maanantaina illalla ja inssi tehtiin siis eilen keskiviikkopäivänä. Viime kierrossahan mulla oli ovulaatio oloja sitten inssiä seuraavana päivänä eli sinäänsä osuu ihan yksiin.

Nyt täytyy vain toivoa ja toivoa. Vaikka olenkin kunnon Pessimisti-Pertti, niin en voi olla miettimättä, että nyt jos meitä onnistaisi, niin saisimme sen jouluvauvan jota jo viime vuonna meille kovasti toivoin. <3

6 kommenttia:

 1. Tosi hyvän paksuinen limakalvo ja hyvänkokoiset follit!
  Täällä sormet ja varpaat pystyssä teidän puolesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Oli tosi helpottavaa kuulla, että limakalvo oli paksuuntunu. Nyt on kyllä paljon jännempää, kuin viimeks, kun niitä folleja oli siellä kaksi. :) Kumpa nyt vaan tärppäisi tällä kertaa!

   Poista
 2. Jouluvauvaa mekin ollaan odotettu jo viime jouluksi. Jospa tänä jouluna mekin saisimme oman kääreen. Toivon toivon kovasti että saisitte oman vauvanne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin toivotaan tai että ainakin ensi jouluna olisi vauvat tulossa. :)

   Poista
 3. Minkälainen diagnoosi teillä on?
  Kiinnostaa siksi ku itse olemme yrittäneet lasta vuoden verran ja hakeutuneet lapsettomuustutkimuksiin ja kummaltakin otettu perusnäytteet ja kaikki on ok. Niin rupee tuntuu et missäs sitten vika voi olla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selittämättömiä ollaan, ei ole mitään vikaa meistäkään löytynyt. Paitsi nyt tuo limakalvon ohuus tässä kierrossa, mitä ei ole ennen todettu. Lääkäri sanoi, että se voi johtua letrozolistakin eli tiedä sitten. Meille lääkäri sanoi ensimmäisellä kerralla, kun polilla oltiin, että joskus syy saattaa selvitä vasta ivf-hoidoissa, että munasolu ei hedelmöity tai kiinnity. Ja joskushan syytä ei vain ikinä selviä. :/

   Mikä teillä on suunnitelma jatkoon? :)

   Poista